Brazilian jiu-jitsu

Konceptet bakom den brasilianska jiu-jitsu bygger på att att en mindre och svagare person framgångsrikt kan försvara sig mot en större och starkare angripare genom att använda hävstångsprincipen och rätt teknik.

Brazilian jiu-jitsu är en greppbaserad kampsport vars syfte är att kontrollera en motståndare som gör motstånd och tvinga denne att ge upp . Faktum är att det är lättare att kontrollera en motståndare på marken än stående, mycket av jiu-jitsuns tekniker fokuseras på att få ner motståndaren på marken och där brotta sig till en dominant position där man kan oskadliggöra utan att skada.

Att kunna kontrollera och övervinna motståndare som är större och starkare och mer aggressiva med mindre storlek och styrka är grundtanken med vår sport. Detta görs genom att använda överlägsen hävstång, grepp och position. Som elev så lär du dig om kroppens funktion och dess begränsningar.

Som elev får du en ökad fysisk kapacitet, en förmåga att lösa problem, kunskap om kroppen och sinnet, du lär dig också bli mer framåt då alla du tränar i en grupp där framåtanda och glädje är viktiga ingredienser. Dessutom får du en mycket rolig och utvecklade träning.