top of page

BRAZILIAN JIU-JITSU

Grundtanken bakom den brasilianska jiu-jitsun bygger på att att en mindre och svagare person ska kunna försvara sig mot en större och starkare angripare genom att använda hävstångsprincipen och rätt teknik.

Brazilian jiu-jitsu är en greppbaserad kampsport vars syfte är att kontrollera en motståndare som gör motstånd och tvinga denne att ge upp . Faktum är att det är lättare att kontrollera en motståndare på marken än stående, mycket av jiu-jitsuns tekniker fokuseras på att få ner motståndaren på marken och där brotta sig till en dominant position där man kan oskadliggöra utan att skada.

Att kunna kontrollera och övervinna motståndare som är större och starkare och mer aggressiva med mindre storlek och styrka är grundtanken med vår sport. Detta görs genom att använda överlägsen hävstång, grepp och position. 

Du en ökad fysisk styrka, en förmåga att lösa problem, du lär dig också bli mer framåt då alla du tränar i en grupp där framåtanda och glädje är viktiga delar. Du får helt enkelt en mycket rolig och utvecklade träningsform.

Vår BJJ sektion tillhör världens största jiu-jitsuorganistaion Gracie Barra med över 800 skolor runt om i världen. Gracie barra leds av Carlos Gracie jr. som är son till grundaren av den Brasilianska jiu-jitsu.

Mer info finns här: graciebarra.com

VARFÖR TRÄNA BJJ?
 • Du lär dig ett effektivt självförsvar

 • Du får en utmanade sport där du kan testa dig själv.

 • Du får bättre hälsa och mår bättre.

 • Du blir starkare mentalt & fysiskt.

 • Du får bra kondition och styrka

 • Du får en riktigt rolig fritid.

 • Du får ett gäng med nya vänner

 • Då får högklassig träning med bra struktur och innehåll.

 • Du får träning med erfarna och duktiga instruktörer.

UTRUSTNING

Vi är ett team och vill se ut som ett team, vi använder officiella GB produkter. De beställs genom klubben.

GB wear

Jiu-jitsu är inte bara för starka och atletiska män utan BJJ är en idealisk sport för både män och kvinnor i alla åldrar och storlekar då vi använder teknik framför styrka, stilen är också anpassningsbar efter utövarens förutsättningar. Vi har en öppen attityd och Gracie Barra Lidköping har alla typer av människor med olika bakgrund som alla strävar efter att bli så bra som möjligt efter egen förmåga. Man kommer till oss av en olika anledningar, en stimulerande-hobby, en bra workout, att lära sig hur man försvarar sig, förbättra sin kondition, gå ner i vikt, förbättra sig inför en MMA tävling eller bli en jiu-jistu atlet. Vilken målsättning du än har så har du en plats hos oss.


 

Ett fundamentalt jiu-jitsu pass har i regel samma struktur varje träning, innehållet varierar dock ofta beroende på veckans tema. Strukturen ser den första tiden ut så här:

 

1. Uppställning i gradordning

2. Uppvärming - Styrka, uthålighet, korodination

2. Teknikdel med 3-4 tekniker

3. Positionsparring - Träning med motstånd i specifik position

4. Nedvarvning - Stretching

5. Uppställning med avtackning

BJJ FÖR ALLA
ETT TRÄNINGSPASS
NYBÖRJARSTART VUXNA

Kom och träna under våra erfarna och ödmjuka instruktörer. Lär dig dig tekniker för självförsvar och tävling, kom i form, bygg muskler, stärk ditt självförtroende och ha roligt i en säker och välkomnande träningsmiljö.

Vi har löpande intagning hela terminen och träningstiderna är onsdagar 20:00 - 21:15 och söndagar 18:30 -19:30. Våra 16-veckors program är utformade så att du ska kunna börja när som helst under terminen. Vi har dräkter att låna ut annars går det bra med vanliga träningskläder. Vi har en minimiålder på 15 år för vuxenpassen. Utöver detta har vi även en grupp enbart för tjejer på tisdagar 19:45.

 • Du behöver inte vara vältränad!

 • Du behöver inga förkunskaper!

 • Du är inte för gammal!

 • Du får provträna gratis!

 • Det enda du behöver är en vilja att träna och förbättras!

BJJ Flavio winning_edited_edited.jpg
JIU-JITSU FÖR BARN & UNGDOM

Vår verksamhet för barn & ungdom är mycket populär och vi arbetar målmedvetet för att ge barnen en bästa möjliga träning vars principer kan användas både på och utanför mattan.  Vi erbjuder i dagsläget träning för barn i åldrarna 7-15 år i våra GBK (Gracie Barra Kids)program.

Vi har tre olika barn och ungdomsgrupper:

Little Champions 1 (7-8 år)

Little Champions 2 (9-10 år)

Junior & Teen (11-14 år)

Våra program är utformade för att erbjuda en miljö där de får lära sig att förstå och uppleva grundläggande värden som fokus, disciplin, uthållighet, samarbete och respekt.

 

Vi erbjuder en mycket utmanande men ändå en säker och omtänksam miljö för att barnen ska bli mästare både på och utanför mattan. Genom träningen hoppas vi att våra metoder och grundprinciper uppmuntrar barnens beteende i en positiv riktning, både hemma och i skolan.

Barn och junior programmen är utformade för att:

 • Undervisa ett komplett självförsvarssystem som ger barnen en högre grad av självförtroende.

 • Lära barn hur man intelligent hanterar mobbning och grupptryck.

 • Lära ut positiva sociala värderingar som respekt, ärlighet, ödmjukhet och värdighet.

 • Hjälpa barn att umgås med andra barn och att behandla andra med respekt.

 • Ge en stark kropp och en hälsosam inställning.

bottom of page